„Magyar Világ 1938-1940" címmel sikeres kiállítás helyszíne volt hónapokon keresztül a fővárosi Nemzeti Múzeum. A kiállítás teljes anyaga most Veszprémbe, a Laczkó Dezső Múzeumba költözik, ahol október 21-től egészen jövő júniusig látható lesz.” A Demokratában jelent meg tudósítás a Magyarságkutató Intézet és a Kodolányi János Egyetem szervezésében létrejött, a két világháború közti Magyarsország mindennapjait bemutató, „Magyar Világ 1938-1940" című kiállítás Veszprémbe költözéséről.


A Magyarságkutató Intézet, megadja mindehhez a kereteket, amikkel gyerekek, felnőttek egyaránt többet tudhatnak múltunkról, dédapáink, őseink történelméről, vagy éppen Trianonról


A békediktátum aláírásának 101. évfordulója alkalmából a magyarországi bemutatókat követően Kárpát-medencei körútra indul a történéseket az I. világháborútól a Nemzeti Összetartozás Napja bevezetéséig ismertető tárlat.


Szentesen megnyílt az Attila örökösei – A hunoktól az Árpád-házig című, a Magyar Természettudományi Múzeum kibővített vándorkiállítása, amely a Magyarságkutató Intézet szakmai támogatásával valósult meg


A Hír TV Paletta című műsorban a Magyarságkutató Intézet által szervezett Ezer és ezer jel – Őstörténetünk kaukázusi forrásai című kiállításról beszélt a kurátor, M. Lezsák Gabriella és a társkurátor, az MKI munkatársa, Gróf Péter.


A Magyarságkutató Intézet által létrejött tárlat április 26-ig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban.


A hétfőn megnyílt és a Magyarságkutató Intézet által szervezett régészeti kiállításról beszéltek a műsorban. Az adásban Makoldi Miklós, az MKI Régészeti Kutatóközpontjának vezetője kiemelte: a tárlat azért olyan izgalmas, mert olyan, a magyar őstörténet szempontjából fontos leleteket mutatnak be, amiket eddig a nagyközönség nem láthatott.


Megnyílt az „Ezer és ezer jel” című időszaki régészeti kiállítás.


Kiállítás nyílt a Kaukázusból származó, 9-10. századi, honfoglaló magyar jellegű régészeti leletekből.


2020. február 17-én nyílik meg az Ezer és ezer jel – Őstörténetünk kaukázusi forrásai – Honfoglaló magyar jellegű leletek Oroszországból című időszaki régészeti kiállítás a Magyarságkutató Intézet és a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében.