„Királyok és Szentek: az Árpádok kora” című kiállítás páratlan gazdagságú kiállítási anyagával minden történelemtanár és történelmet tanuló diák számára kihagyhatatlan látnivaló."


Újabb állomásán a Magyarságkutató Intézet Trianon plakátkiállítása. Székelyudvarhely után a Felcsíki-medence települése, Csíkdánfalva ad otthont Intézetünk a trianoni békediktátum 101. évfordulója alkalmából készített történelmi tablósorozatának. 


Egyedülálló, a Szent királyok nemzetségét bemutató történelmi kiállítás Székesfehérváron Királyok és Szentek - Az Árpádok kora néven


Jöjjön el az Árpádokhoz! "Királyok és szentek. Az Árpádok kora" nagyszabású székesfehérvári kiállítást ajánlja: Rékasi Károly színművész - a kiállítás 2022. mácius 18. és június 15-e között látható! 


Az Aranybulla megjelenésének 800. évfordulója alkalmából a Székesfehérváron megnyílt nagyszabású, felbecsülhetetlen értékű leleteket felvonultató "Királyok és Szentek - Az Árpádok kora" című tárlatról a kiállítás kurátora, Intézetünk Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója, Makoldi Miklós számolt be a Hír TV "Mozaik" című műsorában.


A magyarság és a Turul-dinasztia 400 évét felölelő, benne az államalapítással, a magyar szentekkel, a tatárjárással, az ország újraépítésével, 12 országból, egyedülálló Árpád-kori 700 tárgyat bemutató tárlat minden nap látogatható!


A Magyarságkutató Intézet, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szent István Király Múzeum közös szervezésében eleddig soha nem látott léptékű kiállítás nyílt meg Székesfehérvárott az Árpádokról és az Árpád-házi szentekről. 


Makoldi Miklós, a "Királyok és Szentek. Az Árpádok kora" kiállítás kurátora, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója a Hír TV-t vezette körbe az eddig még soha nem látott, a szent királyok nemzetségének örökségét bemutató tárlat 0. napján.


A Magyar Nemzeti Múzeum, Szent István Király Múzeum és a Magyarságkutató Intézet közös szervezésében megvalósuló "Királyok és Szentek. Az Árpádok kora" kiállítás eddig még soha nem látott, az Árpád-ház uralkodóinak történelmét bemutató nagyszabású tárlat. 


Soha nem volt még olyan léptékű kiállítás az Árpádokról és különösen nem az Árpád-házi szentekről, mint amilyen péntektől látható Székesfehérváron - hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárlatról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.