Prof. Dr. Kásler Miklós - Regina

„Szent István után a magyar királyi dinasztia férfi tagjai szinte kivétel nélkül az európai dinasztiákkal kötöttek házasságot. Ugyanakkor sokkal kevésbé ismertek a magyar királylányok, akik idegen országokba kerültek, és rendkívül jelentős befolyást gyakoroltak.” – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.


„Historia est magistra vitae. A történelem az élet tanítómestere” – emelte ki Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke az intézet tevékenységeit és céljait kifejező legfontosabb gondolatot az Első Kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában. 

Első kézből - 09.20

Ősök napja

„A szellemisége ennek az összejövetelnek az, hogy emlékezzünk azokra az ősökre, akik hazát teremtettek a Kárpát-medencében, és akiknek köszönhetjük, hogy itt élünk.” - Prof. Dr. Kásler Miklós az Első kézből című videó interjúsorozat keretében legnagyobb hagyományőrző eseményünkről, az Ősök napjáról beszélt.


Prof. Dr. Kásler Miklós a magyar-mongol kapcsolatok fontosságáról beszélt az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.

Sainnyambuu Baatarjav és Prof. dr. Kásler Miklós

Együvé tartozunk

 „Tusványos emblematikus hely, mert összegyűjti a magyarokat a világ minden részéről. A magyar akarat megfogalmazója, a magyar vágyaké és törekvéseké.” – fejtette ki gondolatait Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor helyszínének jelentősége kapcsán az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.


Prof. Dr. Kásler Miklós az Első kézből című videó interjúsorozat keretében számolt be a tusványosi programsorozatról. 

Bemutatkozott a Magyarságkutató Intézet Tusványoson