Ephemeris Hungarologica

A Magyarságkutató Intézet 2021-ben tudományos folyóiratot indít Ephemeris Hungarologica címmel. A folyóirat tanulmányokat, anyagközléseket, recenziókat, rövidebb közleményeket és vitacikkeket is közöl valamennyi, a Magyarságkutató Intézet kutatási profiljába tartozó területről. Örömmel várjuk mind az Intézettel kapcsolatban lévő, mind attól független kutatók anyagait Magyarországról és külföldről egyaránt.

Az első évfolyamban összevont 1–2. számmal indulunk, ezen belül az 1. szám angol, a 2. szám magyar nyelvű írásokat közöl. Számonként kb. 10 tanulmány, illetve anyagközlés, és legalább 5 recenzió közlését tervezzük.

Az összevont 1–2. számba tanulmányok és anyagközlések leadási határideje 2021. május 31., recenzióké és más rövid írásoké 2021. május 20. Kész tanulmányokat várunk absztrakttal együtt, s ha a tanulmány a lap megfogalmazott profiljába illik, abban az esetben küldjük szakmai lektorálásra (review-ra). A beküldött írások megjelentetéséről kettős, anonim lektori vélemény alapján döntünk.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fehér Bence főszerkesztő publikációs felhívása (PDF)

Az Ephemeris Hungarologica tudományos folyóirat követelményei (PDF)