A komáromi erőd védői számára eseménydús volt 1849 szeptembere. A fegyvernyugvást és a Lehel-huszárok szeptember 5-i hetényi lesvetését követően, az ostromlók és a védők tárgyalásba bocsátkoztak az erőd feladásáról, (...)


A brentai csata messze az egyik legfényesebb diadala íjfeszítő őseinknek. A jelentős győzelemnek van néhány érdekes előzménye és fontos következménye, amelyet mindenképpen együttesen kell szemlélni ahhoz, hogy komplexitásában tudjuk szemlélni az eseményeket.


Szeptember 21. és 24. között Badacsonytomajon rendezik a Kárpát-medencei magyar írók-irodalomtörténészek immár hagyományos találkozóját, a Határtalan magyar irodalmat. 


1860-ban ezen a napon, szeptember 22-én született Hajdúsámsonban Kúnos Ignác turkológus, nyelvész és folklorista. Kúnos Ignác figyelmét a török nyelvre, saját bevallása szerint, egyik, vándorló gépész nagybátyja irányította rá (...)


Az 1883-as őszi színházi évadban nagy feladatra vállalkozott a budapesti Nemzeti Színház, ugyanis szeptember 21-i dátummal (...)


András herceg, sokáig nem számított a trón várományosának (1176/77 körül születhetett), azonban – ha rövid időre is – Halics élén állt. 


Gróf Széchenyi István 1791. szeptember 21-én született Bécsben a Herrengasse 5. számú palotájában. 


A Rhédey család[1] eredete kellően nem tisztázott, ők magukat az Aba nemzetségéből származtatják. Ez a hagyomány nem teljesen biztos. 


“…ezeket a technikákat a sztyeppei népektől, a szkítáktól és a hunoktól vették át az eurázsiai műveltségek.” - Ősi és egyedülálló hun áldozati üstöt tártak föl magyar és mongol régészek.


Kossuth Lajos 1802. szeptember 19-én született a Zemplén vármegyei Monokon.