Pomozi Péter, Intézetünk Magyar Nyelvtörténeti Kutatóközpontjának igazgatója volt az egyik tanára annak az újvidéki szakmai továbbképzésnek, (...)


A Magyar Nemzet számolt be a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, Dr. Horváth-Lugossy Gábor és Pintér Attila főkonzul isztambuli, a két ország 2024-es közös kulturális évére felkészülő tárgyalásairól. 


"Ti ma a messzi orosz tél hidegében ünnepeltek, de idehaza minden magyar tudja, hogy a templomokban csak azért zenghet karácsonyi ének mert Ti áldozatos, küzdő lélekkel biztosítjátok az otthon nyugalmát.”

A III. Magyar Nyelvjárások Napja alkalmából tartott tudományos konferenciát a Magyarságkutató Intézet A Zalai Hírlapban (zaol.hu)  jelent meg Kanász Viktorral, Történeti Kutatóközpontunk munkatársával készült interjú-sorozat befejező része. A beszélgetés kitér a Pocahontas történetből ismert John Smith és a magyar hadszíntér kapcsolatára, (...) 


A Magyar Demokrata hetilapban jelent meg Pataki Tamásnak Borvendég Zsuzsannával, Intézetünk tudományos munkatársával készült beszélgetése.