Nagyon egyszerűen cáfolható a politikai viták és vágyak kivetülésként nagy visszhangot keltő horvát reakció - mondta el Nagy-Luttenberger István, Intézetünk tudományos főmunkatársa az Infostart - InfoRádiónak adott interjújában. 


„Van akit internáltak, van akit bebörtönöztek, elűztek, száműztek, vagy lehetetlenné tették, hogy színpadra lépjen. A Kádár-rendszer megannyi módon büntette a színészeket. De vajon engedelmessé is tette őket? És a társadalom értette a színházi világban zajló megtorlás neki szóló kádári üzenetét?”


Őstörténeti paradigmaváltást hajt végre a Magyarságkutató Intézet - Horváth-Lugossy Gábor a Pesti TV-ben a kánon részét képező status quo megváltoztatásának szükségszerűségéről (...) 


A kötetet bemutatja Dr. Busics György szerző, címzetes egyetemi tanár (Óbudai Egyetem) és Dr. Ringer István, lektor, a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa. 


Az idén 800 éves Aranybulla önmagán és korszakán túlmutató válasz volt kora kihívásaira. 


A Kárpát-medence évezredek óta őshazának tekinthető, és ennek egyre több archeogenetikai és régészeti bizonyítéka van - Horváth-Lugossy Gábor a Magyarságkutató Intézet főigazgatója volt a Spirit FM Bistro műsorában telefonon Novák András vendége.


Vizi László Tamást, a Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató-helyettesét kérdezték a Reaktorban Intézetünk céljairól, eredményeiről és azokról a platformokról, melyek csatornaként szolgálnak ezen eredmények közvetítésében. 


Mi volt az idén 800 éves Aranybulla jelentősége? Évszázadokig volt hatályban? Tényleg nem maradt fent eredeti példány? Mi látható a Királyok és Szentek - Az Árpádok kora kiállításon?


A kötetet bemutatja Dr. Pomozi Péter, társszerző, a Nyelvtervezési Kutatóközpont igazgatója, Dr. Zékány Krisztina társzerző, tanszékvezető, az Ungvári Nemzeti Egyetem oktatója és Dr. Takaró Mihály társzerző, irodalomtörténész. 


A kötetet bemutatja Dr. H. Tóth Tibor, szerző, nyelvész, Dr. Zelliger Erzsébet szerkesztő, nyugalmazott egyetemi docens (Eötvös Loránd Tudományegyetem) és Mészáros András szerző, szerkesztő, nyelvész, a Bárczi Géza Kiejtési Alapítvány elnöke.