Trianon következményeiről, a büntetés és elszigetelés politikájáról, a revíziós egyezségekről a II. világháború kitöréséig eltelt közel húsz év külpolitikai törekvéseiről beszélgetett (...)


A Magyarságkutató Intézet legújabb kutatási eredményeiről Horváth-Lugossy Gábor, Török Tibor és Varga Gergely István az Rtl Klub Fókusz című riportmagazinjábanMert a hónapok folyamatából tudott dolog volt, hogy: a kimondott másodfokú ítélet után már csak egy nap marad az életből való távozás felkészülésére..."


Európai identitás mindig létezett, ám folyamatosan változott, formálódott a történelem során. A legfőbb identitásképző erőkről készült kilenc részes előadássorozat záró epizódjában Prof. Dr. Kásler Miklós a világ rendezőelvei, a jog és az erkölcs, a hit és a ráció világába kalauzolja el az érdeklődőt.


Volt aki a Himnuszt énekelte, volt aki “Isten veletek” , “Éljen a haza”. Igazán ez egy halálba menő embernek a hagyatéka. 


Európai identitás mindig létezett, ám folyamatosan változott, formálódott a történelem során. 


Székelykeresztúr viharos XX. századi történelméről beszélgetett a Kossuth Rádió „Az Este – házigazda” című műsorában Babucs Zoltán hadtörténész és Kása Csaba, a Történeti Kutatóközpont munkatársa. 


470 éve, 1552-ben őszén zajlott Eger várának majd’ negyven napig tartó ostroma, amelyet a nemzet emlékezete egri diadal elnevezéssel illet. Az M5 TV „História” című műsorában Kanász Viktor, a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának munkatársa korabeli források, - mint a bécsi és a velencei nuncius iratanyagai - (...)


Európai identitás mindig létezett, ám folyamatosan változott, formálódott a történelem során. A legfőbb identitásképző erőkről készült kilenc részes előadássorozat hetedik epizódjában Prof. Dr. Kásler Miklós a francia forradalom következményeitől a jelenkori kihívásokig vezeti el a nézőket.