Trianon következményeiről, a büntetés és elszigetelés politikájáról, a revíziós egyezségekről a II. világháború kitöréséig eltelt közel húsz év külpolitikai törekvéseiről beszélgetett (...)


A Magyarságkutató Intézet legújabb kutatási eredményeiről Horváth-Lugossy Gábor, Török Tibor és Varga Gergely István az Rtl Klub Fókusz című riportmagazinjábanVolt aki a Himnuszt énekelte, volt aki “Isten veletek” , “Éljen a haza”. Igazán ez egy halálba menő embernek a hagyatéka. 


Székelykeresztúr viharos XX. századi történelméről beszélgetett a Kossuth Rádió „Az Este – házigazda” című műsorában Babucs Zoltán hadtörténész és Kása Csaba, a Történeti Kutatóközpont munkatársa. 


470 éve, 1552-ben őszén zajlott Eger várának majd’ negyven napig tartó ostroma, amelyet a nemzet emlékezete egri diadal elnevezéssel illet. Az M5 TV „História” című műsorában Kanász Viktor, a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának munkatársa korabeli források, - mint a bécsi és a velencei nuncius iratanyagai - (...)A mohácsi csatavesztés évfordulóján a Kossuth Rádió „Vasárnapi Újság” című műsorának vendége volt Illik Péter (...)


A Kossuth Rádió „100 éve történt” című műsorában Babucs Zoltán, a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának munkatársa elmondta:


A magyar történelem tragikus veszteségéről, a Mohácsi csatáról beszélgetett meghívott vendégeivel Takaró Mihály az M5 csatorna ”Történelem és irodalom mindenkinek” című műsorában.