A trianoni sorstragédia után magyar jövő épül a Kárpát-medencében

Sokorópátka Község Önkormányzata, az 1100 lelkes település pedagógusai és civil egyesületek vezetői szervezték meg a Nemzeti Összetartozás Napi megemlékezést.

A Magyarságkutató Intézet  Trianon-emlékműnél felállított  vándorkiállítását a falu apraja nagyja megtekinthette, majd színvonalas műsor keretében együtt emlékezett meg az eseményeket az I. világháborútól a Nemzeti Összetartozás Napja bevezetéséig ismertető történelmi eseményekről.

Az trianoni békediktátum körülményeiről és a korszak történelmi eseményeiről kollégánk, Sashalmi-Fekete Tamás történész tartott rendhagyó történelemórát. Ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kárpát-medencében élő népek közül még mindig a magyar a legnagyobb erőt felmutató nemzet, a számos sorscsapás ellenére is talpon maradtunk és építjük a közös jövőt. 

Megemlítette, hogy a régi Magyarország keleti csücskében, Székelyudvarhelyen éppen úgy fontosnak tartják a megemlékezést, mint az Anyaországban. Az ünnepséget Kara Ákos, Győr és a térség országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével.