Milyen volt Trianon megítélése a rendszerváltás után? Vizi László Tamás, intézetünk tudományos főigazgató-helyettese részletezte az 1990 és 2010 közötti időszakot a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


Hogyan ítélték meg Trianont a kommunizmus évtizedeiben? Erről beszélt Borvendég Zsuzsanna, a Magyarságkutató Intézet kutatója a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


A pozsonyi hídfő kiszélesítéséről tartott előadást Hollósi Gábor, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársa a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


Délvidék visszacsatolásának részleteire tért ki felszólalásában Babucs Zoltán, a Magyarságkutató Intézet kutatója a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


Az első bécsi döntés kárpátaljai vonatkozásairól beszélt előadásában Botlik József, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nyugalmazott docense a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


Somoskőújfalu 1924-es visszacsatolásáról tartott előadást Suba János alezredes, HM HIM Térképtár térképtárvezetője a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


Az 1938-as első bécsi döntés hátterét mutatta be Gulyás László, Történeti Kutatóközpontunk tudományos főtanácsadója a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


Az 1923-as osztrák–magyar határmegállapító bizottság tevékenységét részletezte Szávai Ferenc, Károli Gáspár Református Egyetem tanára a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


A soproni népszavazást és annak következményeit hangsúlyozta előadásában Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.


Balassagyarmat, a „legbátrabb város” felszabadításáról tartott előadást Tyekvicska Árpád, a balassagyarmati Madách Imre városi könyvtár kutatója a Trianon utóélete az első sikerektől a százéves évfordulóig című konferencián.