Az M1 is ajánlja a Magyarságkutató Intézet vándorkiállítását amelyet a Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából állítottunk össze, és Kárpát-medencében az óriási érdeklődés miatt egyszerre hat helyszínen, hat sorozat látható. 


Sokorópátka Község Önkormányzata, az 1100 lelkes település pedagógusai és civil egyesületek vezetői szervezték meg a Nemzeti Összetartozás Napi megemlékezést.


Nem állunk meg: 32 település, 50 helyszínén, több mint százezren tekintették meg a Magyarságkutató Intézet Trianon előzményeit, a trianoni döntést, és annak százéves hatásait bemutató, 24 részből álló, komplex történelmi plakátkiállítását



Újabb állomásán a Magyarságkutató Intézet Trianon plakátkiállítása. Székelyudvarhely után a Felcsíki-medence települése, Csíkdánfalva ad otthont Intézetünk a trianoni békediktátum 101. évfordulója alkalmából készített történelmi tablósorozatának. 


ÓBECSE - A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete által az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolába költözött a budapesti Magyarságkutató Intézet vándorkiállítása, amelyet több határon túli településen is bemutattak már. A Magyarságkutató Intézet vándorkiállítását a Trianoni békediktátum évfordulója alkalmából állították össze. A tárlat az első világháború és a Trianoni békeszerződés közötti időszakot foglalja magában.


A békediktátum aláírásának 101. évfordulója alkalmából a magyarországi bemutatókat követően Kárpát-medencei körútra indul a történéseket az I. világháborútól a Nemzeti Összetartozás Napja bevezetéséig ismertető tárlat.