Újabb állomásán a Magyarságkutató Intézet Trianon plakátkiállítása. Székelyudvarhely után a Felcsíki-medence települése, Csíkdánfalva ad otthont Intézetünk a trianoni békediktátum 101. évfordulója alkalmából készített történelmi tablósorozatának. 

Sashalmi-Fekete Tamás, a Történeti Kutatóközpont munkatársa rendhagyó történelemóra keretében több mint száz felső tagozatos diáknak mutatta be a trianoni döntés előzményeit és jelenünkre is kiható következményeit szemléltető tárlatot.

A magyar ifjúság nemzeti önazonosságtudatának erősítését célzó, az I. világháború kitörésétől egészen a Nemzeti Összetartozás Napja bevezetéséig ismertető kiállítás csíkdánfalvi megnyitóját megtisztelte jelenlétével Bőjte Csongor-Ernő polgármester úr és a település vezetősége.
A kárpát-medencei együvé tartozás üzenetét hordozó, fiataloknak szóló oktatóanyag következő állomása a Kis-Homoród völgyi Lövéte lesz.
Húsvét ünnepén a bennünk élővé váló Krisztus adjon nemzetünk minden tagjának lelki újjászületést, hogy Szerémségtől Zoboraljáig, az Ung-vidékétől Muraközig hirdethessük a feltámadás üzenetét.