A trianoni tragédiát követő kiútkeresésről, Magyarország visszanyert külpolitikai mozgásteréről, és az átalakuló szövetségi rendszerről beszélt Vizi László Tamás, a Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató-helyettese a Kossuth Rádió 100 éve történt című műsorában.


A Miniszterelnök kivételes munkabírásáról, és a Bethlen-kormány megalakulásának körülményeiről beszélt Vizi László Tamás, a Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató-helyettese a Kossuth Rádió 100 éve történt című műsorában.


A Magyarságkutató Intézet a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján négy online tudományos konferenciát szervezve emlékezett meg 2020-ban a száz évvel ezelőtti eseményekről. A „Bethlen 100” konferenciával ezt a megkezdett emlékezéssorozatot folytattuk.


Milyen volt Bethlen István erdélyi politikája? Mi volt az álláspontja a revízióról? Dr. Raffay Ernő, Intézetünk tudományos tanácsadójának előadásából kiderül. A Bethlen 100 online tudományos konferenciánkat április 14-én, 9:00-kor láthatják Facebook-oldalunkon és Youtube-csatornánkon.


Milyen szerepe volt Bethlen Istvánnak a trianoni békedelegáció főmegbízottjaként? Dr. Vizi László Tamás, Intézetünk tudományos főigazgató-helyettesének előadásából kiderül. A Bethlen 100 online tudományos konferenciánkat április 14-én, 9:00-kor láthatják Facebook-oldalunkon és Youtube-csatornánkon.


Milyen volt Bethlen István miniszterelnöksége alatt a parlamenti munka és törvényalkotás? A bethleni időszak választási rendszeréről és jogalkotási programjáról tart előadást Dr. Barna Attila (Nemzeti Közszolgálai Egyetem). A Bethlen 100 online tudományos konferenciánkat április 14-én, 9:00-kor láthatják Facebook-oldalunkon és Youtube-csatornánkon.


Mi lett Bethlen István sorsa a Szovjetunióban? Dr. Bognár Zalán (Károli Gáspár Református Egyetem) többek között erre a kérdésre is kitér előadásában. A Bethlen 100 online tudományos konferenciánkat április 14-én, 9:00-kor láthatják Facebook-oldalunkon és Youtube-csatornánkon.


Bethlen István első külpolitikai sikeréről tart előadást Dr. Hamerli Petra (Pécsi Tudományegyetem) konferenciánkon. A Bethlen 100 online tudományos konferenciánkat április 14-én, 9:00-kor láthatják Facebook-oldalunkon és Youtube-csatornánkon.


„Bethlen István teljes mértékben kiállt a magyarság érdekei mellet, az ő példája is azt mutatja: ha ezt nem tesszük meg, más se teszi meg helyettünk” – emelte ki Dr. Ligeti Dávid (VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár), aki a Bethlen-kormány hivatalba lépéséről tartja előadását konferenciánkon. A Bethlen 100 online tudományos konferenciánkat április 14-én, 9:00-kor láthatják Facebook- oldalunkon és Youtube-csatornánkon.


Milyen volt Bethlen István politikája a nagy gazdasági világválság alatt? Dr. Szávai Ferenc (Károli Gáspár Református Egyetem) szerint Bethlen volt az, aki 10 éven keresztül ott állt Magyarország betegágyánál, gyógyította és az ország talpra tudott állni. A Bethlen 100 online tudományos konferenciánkat április 14-én, 9:00-kor láthatják Facebook-oldalunkon és Youtube-csatornánkon.