Abasári konferencia lezárult borítókép

Több vendéget sajnos már nem tudunk fogadni az április 16-i Abasár konferencián, ezért a regisztrációt lezártuk. Várjuk jelentkezésüket számos rendezvényünk bármelyikére!


Az eddig megszokottak szerint neves szakértők részvételével folytatódik a Magyarságkutató Intézet tudományos kerekasztal-sorozata a hunokról. Az április 11-én 18 óra 30 perckor kezdődő, immár harmadik kerekasztal témája: ókori források értelmezése a hunokról a reneszánsz és a barokk korban.

Mit mondanak az ókori források a hunokról

Abasár konferencia plakát

Abasár központi részén helyezkedik el Aba Sámuel egykori központja, melynek régészeti feltárása mára a lelőhely jelentős nagyságú részét hozta felszínre. Bátran állítható, hogy korai központjainak egyik legjobb állapotban fennmaradt részét őrizte meg számunkra a Bolt-tető.


Folytatódik a Magyarságkutató Intézet Szent Korona-eszméről, Szent Korona-tanról indított kerekasztal-sorozata. Az április 4-ei esemény témaköre: „Egy Archiregnum alapítása”.

Magyarságkutató Estek 04.04 boritokep

Hunok nyomában cover

Újabb kerekasztal-beszélgetéssel folytatja a Hunok nyomában című sorozatát a Magyarságkutató Intézet. A március 14-én 18 órakor kezdődő eseményen a hunokról szóló ókori írásokról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.


Folytatódik a Magyarságkutató Intézet Szent Korona-eszméről, Szent Korona-tanról  indított kerekasztalsorozata. A március 7-i esemény témaköre a vérszerződés lesz.

Kerekasztal a vérszerződésről plakát