A VILÁGHÓDÍTÓ HUNOK ÁZSIÁBAN ÉS EURÓPÁBAN

Október 27-én 9 órától, október 28-án pedig 10 órától online is elérhető lesz a Magyarságkutató Intézet hét ország (Dél-Korea, Egyesült Államok, Hollandia, Magyarország, Mongólia, Oroszország és Törökország) nemzetközileg elismert tudósainak és kutatóinak részvételével megrendezésre kerülő, “A VILÁGHÓDÍTÓ HUNOK ÁZSIÁBAN ÉS EURÓPÁBAN” című nemzetközi tudományos konferenciája. 

A mongolok és a IX-X. században a Kárpát-medencében érkező magyarok lehetséges közös ázsiai hun eredetét, annak legújabb archeogenetikai, antropológiai, kultúrtörténeti és régészeti bizonyítékait nemzetközi tudományos együttműködés keretében bemutató rendezvény célja, hogy az új kutatási eredmények tükrében világossá tegye, hogy az ázsiai hunok (xiongnuk) és az európai hunok rokon nép. Egy nyugatra vándorló világhódító birodalomszervező nép, amelynek keleten a mongolok, nyugaton a magyarok a leszármazottai.

Felismerve az örökléstan kutatási eredményeinek rendkívüli jelentőségét, a Magyarságkutató Intézet a magyar őstörténetkutatás újabb mérföldköveként és a nagy múltra visszatekintő mongol-magyar együttműködés folytatásaként hun fejedelmi sírok feltárásába kezdett a Mongol Tudományos Akadémia Régészeti Intézetével, hogy a lelőhelyek feldolgozását követően az embertani anyag a honfoglaló magyar leletekkel összevethető legyen. Ezáltal pedig igazolást kaphasson, tudományos nyilvánosságot és megerősítést nyerhessen a krónikáinkban is rögzített, a 19. század második feléig folyamatos és töretlen néphagyomány, amely szerint a Turul-nemzetség és a honfoglalók a hunok leszármazottai.

A konferencia weboldalunkonFacebook oldalunkon és a Magyarságkutató Intézet YouTube csatornáján lesz látható.