1956 „Nem arról van szó, hogy mi magyarok bármi rosszat tettünk volna. MINKET ELÁRULTAK” (Horváth János)

Október 26-án 9 órától online is elérhető lesz a Magyarságkutató Intézet, 1956 „Nem arról van szó, hogy mi magyarok bármi rosszat tettünk volna. MINKET ELÁRULTAK” (Horváth János) című tudományos konferenciája.

A Magyarságkutató Intézet rendhagyó módon, tudományos konferencia keretében úgy emlékezik meg az 1956-os eseményekről, hogy egyúttal tiszteleg az Országgyűlés legendás korelnöke, Horváth János emléke előtt.

Horváth János a napokban lenne 100 esztendős. Megélte és megszenvedte a nyilas és kommunista diktatúrákat, 1956 után megtapasztalhatta az emigrációs lét nehézségeit, végül aktívan bekapcsolódhatott a rendszerváltoztatás utáni magyar belpolitikába, melynek köztiszteletben álló, mértékadó személyisége volt.

A Magyarságkutató Intézet által szervezett konferencia Horváth János életútján keresztül mutatja be az elmúlt 100 év sorsfordító eseményeit, kiemelve az 1945 előtti és utáni nemzeti ellenállásban betöltött szerepét, kisgazdapárti politikai múltját, meghurcoltatásait, ’56-os szerepvállalását, az emigráció újjászervezése érdekében tett erőfeszítéseit, a visszaszerzett demokráciában vállalt közéleti szerepét.  

A konferencia weboldalunkon, Facebook oldalunkon és a Magyarságkutató Intézet YouTube csatornáján lesz látható.