Magyarságkutató Intézet

A Magyarságkutató Intézet fő célja, hogy a különböző tudományos szakágakban megszületett ismereteket összehozza, értékelje és magas tudományos színvonalon véleményezze, a valószínűségnek olyan fokán, amennyire csak lehetséges. A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amelyekre eddig nem volt lehetőség. A Kormány, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma által irányított Intézet 2019. január 1-jén kezdte meg működését.

bővebben

Hírek, videók

A magyar lélek esszenciája ott lapul 1956 októberének perceiben, a lázban, a vércseppekben, a fennkölt szabadságvágyban. A reálpolitikai képtelenséggel dacolásban, abban, hogy minden józan belátás ellenére hittük: sikerülhet.

A nándorfehérvári diadal mellett a 15. századi magyar–oszmán háborúk egyik leghíresebb epizódja talán az 1479. október 13-án lezajlott kenyérmezei csata volt, amely mély nyomot hagyott a korabeli magyarság emlékezetében.

Mi komoly tudással és igazi lelkiséggel rendelkező nép vagyunk – emelte ki Intézetünknek adott interjújában Bogányi Gergely. A Kossuth-díjas zongoraművész hangsúlyozta azt is: Magyarországon nagyon erős hagyománya van az értékeknek és a kultúrának.

Események