Vajon a tatárok miért nem tudták meghódítani a Magyar Királyságot?

A három nagy tatár betörési hullám ellenére miért nem sikerült a mongol világbirodalomnak meghódítania a Magyar Királyságot? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ a Magyarságkutató Intézet (MKI) soron következő nemzetközi tudományos konferenciáján Székelyudvarhelyen. Az előadások egy része mongol szempontból közelíti meg a témát, és a tatárok európai hadjáratainak mikéntjére, valamint a Magyar Királyság területéről való kivonulásuk okaira világítanak rá.

"A három nagy tatár betörési hullám ellenére miért nem sikerült a mongol világbirodalomnak meghódítania a Magyar Királyságot? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ a Magyarságkutató Intézet (MKI) soron következő nemzetközi tudományos konferenciáján Székelyudvarhelyen."

A Magyar Nemzet hírt adott Intézetünk soron következő tudományos konferenciájáról, melynek keretein belül "Erdély és Székelyföld területe áll majd a vizsgálódások középpontjában; szóba kerül a székelyek és tatárok, illetve a kunok és a tatárok viszonya; a tatárjárás történeti, régészeti összefüggései; a betörések pusztításai, annak következményei; az Árpád-házi királylányok a tatárjárás alatt, valamint a muhi csata körülményei."

A rendezvényről szóló teljes beharangozó a Magyar Nemzet oldalán olvasható.