Tovább erősödnek a kapcsolatok a Magyarságkutató Intézet és a Mongol Tudományos Akadémia között

Levélben fejezte ki köszönetét a Magyarságkutató Intézet főigazgatójának és tiszteletbeli elnökének a Mongol Tudományos Akadémia régészeti intézetének igazgatója, Prof. Dr. Gelegdorj Eregzen egyetemi docens.  

Levelében Eregzen professzor kiemelte a mongóliai Ar Gunt lelőhelyen talált vas üst magyar szakemberek általi szakszerű restaurálását, valamint a Magyarságkutató Intézet gesztusát, amely lehetővé tette az archeológiai lelet visszaszármaztatását Mongóliába.

Kásler Miklós professzor meghívására Eregzen professzor hamarosan magyarországi látogatást tervez, hogy személyesen is megvitassák a Magyarságkutató Intézet főigazgatója által javasolt témákat. Ezek között szerepel az Ulánbátor melletti Ar Gunt Xiongnu lelőhelyen megkezdett archeológiai ásatások folytatása, további szakértői csereprogramok indítása, nemzetközi tudományos konferencia és kiállítás szervezése Budapesten. 

Mindezek mellett hangsúlyt kapnának a találkozáson a Magyarságkutató Intézet és a Mongol Tudományos Akadémia régészeti intézete által közös megjelentetésre szánt publikációkkal kapcsolatos megbeszélések.