Magyar örökségünk szobrai

Józsa Judit kerámiaszobrász és művészettörténész ünnepélyes keretek között átadta Magyar örökség című kiállítási anyagának három remekművét a Magyarságkutató Intézet számára.

„A jelképeknek az emberek, a népek, nemzetek életében rendkívül jelentős szerepük van. Minden az égből ered és ennek kellene tükröződnie a Földön is.” – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke egy, az intézetben megrendezésre kerülő eseményen. Józsa Judit kerámiaszobrász és művészettörténész ünnepélyes keretek között átadta Magyar örökség című kiállítási anyagának három remekművét a Magyarságkutató Intézet számára. A három műalkotás címe: Magyar erények keresztje, Magyar írásbeliség – Rovásírás, Magyar nyelv – Anyanyelv. „Józsa Judit a klasszikus európai értékek, a keresztény értékek és az ősi hagyományaink hármas egységét jeleníti meg rendkívül magas művészeti színvonalon.” – mondta a főigazgató, aki kiemelte, hogy az anya-gyermek jelképének ábrázolásával a nemzet jövőjét fogalmazta meg a művésznő. 

Józsa Judit kifejtette, hogy a magyar örökség, a magyar hagyományok, történelmünk és erényeink ismerete és szeretete nélkül olyanok vagyunk, mint egy fa gyökerek nélkül.