A Nemzeti Kulturális Alapra (NKA) a szigorú költségvetési időszak alatt is lehet számítani

 

Egyhangúlag támogatták a bizottsági tagok Bús Balázs alelnököt, akinek célja a magyar kultúra támogatása, elérésének biztosítása ezen rendkívüli időszak alatt is. Ülésezett a Nemzeti Kulturális Alap. A döntések és az aktuális pályázatok az nka.hu oldalon érhetők el. 

Az NKA bizottsági ülés előtt és után is a magyar értékekről, azok minél hatékonyabb bemutatása érdekében lehetséges együttműködésekről beszélgetett Tordai Hajnal, Jászai Mari-díjas jelmeztervező, Érdemes és Kiváló Művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Képzőművészeti Egyetem óraadó tanára, Simonffy Márta, Magyarország Érdemes Művésze díjas és Ferenczy Noémi-díjas textilművész, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének elnöke és Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója.

A bizottsági tagok egyetértettek abban, hogy mind a színházi világ (százezres nagyságrendet meghaladó) jelmezei, díszletei, mind az iparművészeti (ötvös-, textilművész és így tovább) alkotások megfelelő bemutatása Magyarországon és nemzetközi nagyközönség előtt képesek azt a magyar identitást erősíteni, amit a Magyarságkutató Intézet kutatásaival az elmúlt három évben felvállalt és a legmagasabb tudományos szinten képvisel. 

Főigazgatónk megköszönte tagtársainak a rögtönzött beszélgetést, felajánlotta intézetünk segítségét és ígéretet tett, hogy hamarosan érdemben folytatják tovább az együttműködést.