Prof. Dr. Kásler Miklós

A Magyarságkutató Intézet a közelmúltban rendezett izgalmas konferenciát a 9-10. századi magyar támadó hadjáratokról. A nyitó előadást Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke tartotta, aki az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában kifejtette a téma nyitott kérdéseivel kapcsolatos gondolatait.


„Magyar létünk és nemzeti identitásunk alapvető pillére a magyar nyelv. Nyelvünkön keresztül fejezzük ki gondolatainkat, érzéseinket, ez adja az egymással való beszélgetéseink lehetőségét. Ha végig nézzük a magyar történelmet, akkor láthatjuk, hogy a mi nyelvünk, amely rendkívül régi és stabil, alig változott és olyan értéket képvisel, ami a nemzet megmaradása szempontjából is lényeges.” – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke a Magyar Nyelv Napja kapcsán az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában. 

Magyar Nyelv Napja

Kossuth Lajos tér, a Munkásmozgalmi Intézet

„Az 1956-os forradalom rendkívül tiszta volt. Tiszta volt a gondolataiban és tiszta volt az eseményeiben is.” – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.


„Józsa Judit varázslása abban áll, hogy az ősi magyar érzésvilágot, a magyar motívumokat, a hit motívumait rendkívül magas művészeti színvonalon jeleníti meg.” – fejtette ki Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.

Józsa Judit és Prof. Dr. Kásler Miklós

Aradi Vértanúk

Az Aradi Vértanúk Emléknapján hős szabadságharcosainkról emlékezik meg Prof. Dr. Kásler Miklós az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.


„Szent István után a magyar királyi dinasztia férfi tagjai szinte kivétel nélkül az európai dinasztiákkal kötöttek házasságot. Ugyanakkor sokkal kevésbé ismertek a magyar királylányok, akik idegen országokba kerültek, és rendkívül jelentős befolyást gyakoroltak.” – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.

Prof. Dr. Kásler Miklós - Regina

Első kézből - 09.20

„Historia est magistra vitae. A történelem az élet tanítómestere” – emelte ki Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke az intézet tevékenységeit és céljait kifejező legfontosabb gondolatot az Első Kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában. 


„A szellemisége ennek az összejövetelnek az, hogy emlékezzünk azokra az ősökre, akik hazát teremtettek a Kárpát-medencében, és akiknek köszönhetjük, hogy itt élünk.” - Prof. Dr. Kásler Miklós az Első kézből című videó interjúsorozat keretében legnagyobb hagyományőrző eseményünkről, az Ősök napjáról beszélt.

Ősök napja

 Prof. Dr. Kásler Miklós

Prof. Dr. Kásler Miklós a Vasárnapi újság című műsor vendége volt.


Prof. Dr. Kásler Miklós a magyar-mongol kapcsolatok fontosságáról beszélt az Első kézből című videó interjúsorozat legújabb adásában.

Sainnyambuu Baatarjav és Prof. dr. Kásler Miklós