Kerekasztal a vérszerződésről plakát

Folytatódik a Magyarságkutató Intézet Szent Korona-eszméről, Szent Korona-tanról  indított kerekasztalsorozata. A március 7-i esemény témaköre a vérszerződés lesz.


A hunok nyomába ered a Magyarságkutató Intézet. A kerekasztal-sorozat első részében, február 29-én, a nomadizmusról hallhatnak tudományos ismereteket az érdeklődők.

kerekasztal hunok

Magyarságkutató Estek borítókép

Tudományos kerekasztal-sorozat indul a Magyarságkutató Intézetben. Az első esemény témaköre: Szent Korona-eszme / Szent Korona-tan.


A Magyarságkutató Intézet Filmre vitt történelem címmel tudományos konferenciát rendez 2023. december 5-én.

Filmre vitt történelem plakát

IV. Magyar nyelvjárások napja borítókép

A Magyarságkutató Intézet Magyar Nyelvtörténeti Kutatóközpontja IV. Magyar nyelvjárások napja - Nyelvjárásváltozatok és közösségi identitásformák címmel tudományos konferenciát rendez 2023. december 1-jén. 


A hagyományok éltetik a nemzetet c. konferencia a Magyarságkutató Intézetben A Magyarságkutató Intézet „A hagyományok éltetik a nemzetet” címmel tudományos konferenciát rendez 2023. november 14-én. Bejárat a Vörösmarty utca felől.

Hagyományok éltetik borítókép

„PRAY 300” konferencia plakát

A Klasszika-filológiai Kutatóközpont szeptember 11-én tudományos konferencián mutatja be Pray György munkásságát.


A Magyarságkutató Intézet Eszmetörténeti Kutatóközpontjának tudományos konferenciája.

Konferencia plakát

Ősök napja

A Magyarságkutató Intézet négy előadással képviselteti magát az Ősök Napján.


A jövő hét végén, augusztus 4–5–6-án rendezik meg Bugacon az Ősök Napját, amely a Kurultaj, a hun és türk tudatú nemzetek legnagyobb hagyományőrző ünnepének testvérrendezvénye.

Ősök Napja