2020-11-29 Aba Sámuel sírjával, még közelebb kerülnénk Attila király DNS-éhez - nyilatkozta az M5 Multiverzum c. műsor legutóbbi adásában Horváth-Lugossy Gábor, Intézetünk főigazgatója. A szenzációs feltárásról és hogy miért éppen Abasáron keresik Aba Sámuel király sírját, arról Makoldi Miklós, Règèszeti Kutatóközpontunk igazgatója beszélt.

2020-11-29 Mit lehet tudni a magyarság eredetmondájáról? Mik a mondáink valóságalapjai? Az M5 "Multiverzum" c. műsor legújabb adásában ezekre is kitér Mátéffy Attila néprajzkutató.

2020-11-23 A 80 éve aláírt második bécsi döntés körülményeiről, annak következményeiről kérdezték az M5 Tőkéczki és Takaró "Történelem és irodalom" c. műsorban Babucs Zoltán és Köő Artúr kutatóinkat.

2020-11-19 Hogyan élte meg Kecskemét Károlyi forradalmát, a Rongyos Gárda megalakulását és a trianoni békediktátum aláírásának hírét? Erről beszélt a Kossuth Rádió "Az este" című műsorában Babucs Zoltán kutatónk és meghívott vendége.

2020-11-11 Hogyan dolgoznak a régészeink az abasári ásatáson? Aba Sámuel Attila leszármazottja lehet? A Kossuth Rádió Vasárnapi újság c.műsora kérdezte Makoldi Miklóst, Régészeti Kutatóközpontunk igazgatóját.

2020-11-10 Aba Sámuel nemzetségfői és királyi központjának ásatásáról, annak jelentőségéről kérdezték az M5 "Ez itt a kérdés" című műsorában Makoldi Miklóst, Régészeti Kutatóközpontunk igazgatóját és Fehér Bencét, Klasszika-filológiai Kutatóközpontunk igazgatóját.

2020-11-07 Miben változtak a kommunisták '56- hoz képest? A Pesti tv-n, november 4-e alkalmából nyilatkozott Köő Artúr, Történeti Kutatóközpontunk kutatója.

2020-10-28 Miért került 1956-ban a magyar szabadságharcos a Time Magazin címlapjára? Milyen hírességek álltak ki '56 mellett? A forradalom érdekességeiről nyilatkozott az M1 műsorában Borvendég Zsuzsanna, Történeti Kutatóközpontunk kutatója.

2020-10-27 A palócok eredetéről, a nyelvükről a kultúrájukról kérdezték a Tőkéczki és Takaró: Történelem és irodalom mindenkinek c. műsoràban Pomozi Pétert, Magyar Nyelvtörténeti Kutatóközpontunk igazgatóját.

2020-10-20 A székelyek eredetéről és haderejük történetéről valamint a madéfalvi veszedelemről is nyilatkozott a Tőkéczki és Takaró: Történelem és irodalom mindenkinek című műsor legutóbbi adásában Babucs Zoltán, Történeti Kutatóközpontunk kutatója.

2020-10-01 Az elmúlt időszakban virágzásnak indult a magyarság eredetének vizsgálata – emelte ki Archeogenetikai Kutatóközpontunk vezetője a Hit Rádióban. Neparáczki Endre az interjúban beszélt a honfoglaló magyarság génállományáról és az Árpád-házi királyok eredetéről is.

2020-09-25 A hunok és a magyarok lehetséges első, uráli találkozásáról, valamint a székelyek és a hunok kapcsolatáról is beszélt a Tőkéczki és Takaró... Lovas nomádok a Hun Birodalomban című adásban Makoldi Miklós, Régészeti Kutatóközpontunk igazgatója.

2020-09-19 A székesfehérvári Osszárium kutatásáról, az Árpád-házi királyok genetikai eredetéről és a magyar őstörténet kutatásának újabb lehetőségéről kérdezték az M5 Ez itt a kérdés című műsorában  Neparáczki Endrét és Makoldi Miklóst.

2020-09-17 Kik voltak a híres Máriák a magyar történelemben és irodalomban? Az M5 Tőkéczki és Takaró: Történelem és irodalom mindenkinek című műsorában szerepelt Teiszler Éva kutatónk.