A Magyarságkutató Intézet munkáját is kiemelte Obrusánszky Borbála

 Minőségi szintet léptek a magyar-mongol kapcsolatok Obrusánszky Borbála nagykövet asszony kinevezése óta, aki nagyinterjút adott a mongol Montsame News Agency lapnak. "A Magyarságkutató Intézet és a Mongol Tudományos Akadémia 2021-ben megújította együttműködését, (...)

(...) és közös régészeti kutatási projektet indított - ami a terület új elemévé és ígéretes kutatómunkává vált. A közös kutatási projekt idén is folytatódik." - fogalmazott Nagykövet asszony az egyik legolvasottabb mongol onlinelap "Jelentősen megnőtt a magyar termékek importja Mongóliába" címmel készített átfogó interjújában, aki kitért arra is, hogy  "A középkori magyar királyok uralkodásáról számos krónika szól, amelyek (származásukról) rögzítik, hogy a magyarok a hunoktól származnak. A néphagyományokban is megvan ez az örökség. Történelmi és régészeti vizsgálatok és kutatások eredményei azt is bizonyították, hogy Magyarország területén, innen, mongol területekről Európába érkezett hunok egyes csoportjai is éltek."

Számos gazdasági, együttműködési és oktatási eredmény mellett szó esett a héten megrendezésre kerülő "Magyar Kulturális Napok" rendezvényről, amely május 13-14. között kerül megrendezésre Ulánbátorban. A kulturális fesztiválon "magyar népdal-, zene- és táncbemutatókat tartunk. Nagyszerű lehetőségünk nyílik arra is, hogy a magyar Oscar-díjas filmet moziban vetítsük és hagyományos ételeket főzzünk" - tájékoztatta az érdeklődőket Obrusánszky Borbála. 

A rendezvényt köszönti majd Horváth-Lugossy Gábor, intézetünk főigazgatója, illetve hagyományőrző fegyveres bemutatót tart Hidán Csaba történész, régész kutatónk.
A teljes interjú a Montsame News Agency oldalán érhető el.