Megnyílt a "Királyok és Szentek. Az Árpádok kora" kiállítás

A Magyarságkutató Intézet, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szent István Király Múzeum közös szervezésében eleddig soha nem látott léptékű kiállítás nyílt meg Székesfehérvárott az Árpádokról és az Árpád-házi szentekről. 

 

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere
Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője
L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója

A kiállítást megnyitotta: Dr. Horváth-Lugossy Gábor, Intézetünk főigazgatója, Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója és Makoldi Miklós, a kiállítás kurátora. 

Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója
Makoldi Miklós, a "Királyok és Szentek. Az Árpádok kora" kiállítás kurátora, Intézetünk Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója

A kiállítás Magyarország Kormánya és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg. A tárlatról tartott tegnapi sajtótájékoztatón (https://mki.gov.hu/hu/kiallitasok-hu/kiralyok-es-szentek-az-arpadok-kora/penteken-nyilik-a-kiralyok-es-szentek-az-arpadok-kora-cimu-kiallitas)  Prof. Dr. Kásler Miklós méltatta a nagyszabású bemutatót. 

Mindenki szeretettel várunk a Turul-dinasztia örökségét bemutató tárlaton!