Egyedülálló, a Szent királyok nemzetségét bemutató történelmi kiállítás Székesfehérváron Királyok és Szentek - Az Árpádok kora néven


„Királyok és Szentek: az Árpádok kora” című kiállítás páratlan gazdagságú kiállítási anyagával minden történelemtanár és történelmet tanuló diák számára kihagyhatatlan látnivaló."


Jöjjön el az Árpádokhoz! "Királyok és szentek. Az Árpádok kora" nagyszabású székesfehérvári kiállítást ajánlja: Rékasi Károly színművész - a kiállítás 2022. mácius 18. és június 15-e között látható! 


Az Aranybulla megjelenésének 800. évfordulója alkalmából a Székesfehérváron megnyílt nagyszabású, felbecsülhetetlen értékű leleteket felvonultató "Királyok és Szentek - Az Árpádok kora" című tárlatról a kiállítás kurátora, Intézetünk Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója, Makoldi Miklós számolt be a Hír TV "Mozaik" című műsorában.


A magyarság és a Turul-dinasztia 400 évét felölelő, benne az államalapítással, a magyar szentekkel, a tatárjárással, az ország újraépítésével, 12 országból, egyedülálló Árpád-kori 700 tárgyat bemutató tárlat minden nap látogatható!


A Magyarságkutató Intézet, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szent István Király Múzeum közös szervezésében eleddig soha nem látott léptékű kiállítás nyílt meg Székesfehérvárott az Árpádokról és az Árpád-házi szentekről. 


A Magyar Nemzeti Múzeum, Szent István Király Múzeum és a Magyarságkutató Intézet közös szervezésében megvalósuló "Királyok és Szentek. Az Árpádok kora" kiállítás eddig még soha nem látott, az Árpád-ház uralkodóinak történelmét bemutató nagyszabású tárlat. 


Makoldi Miklós, a "Királyok és Szentek. Az Árpádok kora" kiállítás kurátora, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója a Hír TV-t vezette körbe az eddig még soha nem látott, a szent királyok nemzetségének örökségét bemutató tárlat 0. napján.


Soha nem volt még olyan léptékű kiállítás az Árpádokról és különösen nem az Árpád-házi szentekről, mint amilyen péntektől látható Székesfehérváron - hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárlatról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.


Prof. Dr. Kásler Miklósnak, a meghatározott küldetéstudattal rendelkező középkori magyar birodalom szent királyok nemzetségének is nevezett Turul-dinasztiáját, az Árpádok örökségét bemutató, "Királyok és Szentek. Az Árpádok kora" kiállítással kapcsolatos gondolatai.