„A csontok mégsem maradnak némák”

Megnyílt a Magyar Természettudományi Múzeumban az „Attila örökösei – A hunoktól az Árpád-házig” című kiállítás. Az esemény a Magyarságkutató Intézet szakmai támogatásával valósult meg.

A kiállítás segítségül hívta a 21. századi módszereket, hogy bemutassa: milyenek lehettek a keletről jött őseink arcai és sorsai a csontok alapján.

Kiállítás nyitóképe

A tárlat archeogenetikai anyagát a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Központja szolgáltatta. Dr. Neparáczki Endre, a központ vezetője a kiállítás megnyitóján kiemelte: ez Magyarország első olyan eseménye, ahol az archeogenetikai eredményeink méltó figyelemben részesülnek. 

Honfoglalás kori férfi koponyája

Hangsúlyozta:  ez egy olyan új tudományág, aminek a segítségével közvetlen, valós információkat kaphatunk őseink származásáról, eredetéről. Hozzátette: már a mostani kiállításon is sok új genetikai adatot ismerhetnek meg a látogatók. 

Neparáczki Endre elmondta azt is: jelenleg is zajlik a munka a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpontjában, azért, hogy jövőre mar több száz új lelet eredményeiről számolhassunk be, akar egy újabb kiállítás keretében.

Dr. Neparáczki Endre, MKI Archeogenetikai Kutatóközpont vezetője

A tárlatot 2019. október 16. és november 18. között láthatják a múzeum Kiállítási csarnokában.