Új perspektíva a magyarságkutatásban

MKI

Néprajzi, történelmi, archeogenetikai és vallástörténeti témákban kezd közös kutatásokba a Magyarságkutató Intézet és a Debreceni Egyetem. Az együttműködésről szóló megállapodást Horváth-Lugossy Gábor főigazgató és Szilvássy Zoltán rektor 2019. július 16-án írta alá Debrecenben.

Debreceni együttműködés II.
A megállapodás alárása

A Debreceni Egyetem hazánk egyik legátfogóbb oktatási-kutatási portfólióval rendelkező felsőoktatási intézménye, amelynek rendkívül erős bölcsészkara és történettudományi intézete van. Nagyon sok olyan kutatási téma van, amelyben egy ilyen széles spektrumú egyetem ki tudja szolgálni a magyarságkutatást – jelentette ki Szilvássy Zoltán rektor az együttműködés kapcsán tartott keddi sajtótájékoztatón.

Debreceni együttműködés

A Magyarságkutató Intézet 11 tudományterületet ölel fel, ezek közül a néprajzi, történelmi, régészeti, archeogenetikai és vallástörténeti vonalon tervezünk közös munkát a Debreceni Egyetemmel. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy megállapodást köthetünk egy ilyen nagy intézménnyel, amely több mint 500 éves történetével, 30 ezer hallgatójával képes lesz azt a pluszt hozzátenni, amely biztosítja a tudásközvetítést, biztosítja a jövő generációi számára – fogalmazott Horváth-Lugossy Gábor.

Debreceni együttműködés IV
Sajtótájékoztató
Debreceni együttműködés

További képek és részletek a megállapodásról az egyetem weboldalán:

https://hirek.unideb.hu/hu/node/7618