„Támaszkodik a hagyományaira, támaszkodik az őseire”

MKI

Még 4 napig látható a „Szent István öröksége” című kiállítás a Szent István Bazilika altemplomában. A tegnap este megnyitott kiállítás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan, szimbolikusan 52 Kárpát-medencei alkotóművész munkáiból összeállított tárlaton keresztül mutatja be a több mint ezer éves keresztény kulturális értékeinket.

A kiállítást, amelyen Horváth-Lugossy Gábor főigazgatónk is jelen volt, Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg.

k
Prof. Dr. Kásler Miklós kiállításmegnyitó beszéde

Kásler Miklós a kiállítás megnyitóján kiemelte: ebben a helyzetben, amelyben most vagyunk, a magyarság megmaradásának egyetlen lehetősége az, ha ugyanazt csinálja, mint amit Szent István csinált: "Támaszkodik a hagyományaira, támaszkodik az őseire – adott esetben mi például Szent Istvánra –, gyakorolja a hitet, és megérti azt, ami történik a Földön, és ami történik azon kívül" – mondta.

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány által rendezett tárlat szeptember 12-ig látogatható.

A rendezvényen kiállító 52 alkotóművész utal az 52. alkalommal megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Nemzetstratégiai Intézet gyűjteményéből további 31 művész alkotása látható. Az összesen 83 alkotóművész részvételével utalnak a 83 évvel ezelőtt Magyarországon tartott NEK eseményére is.

Magyarságkutató Intézet, MTI