Együttműködési megállapodás a Kodolányi János Egyetemmel

MKI

Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem és a Magyarságkutató Intézet 2019. augusztus 2-án. Az aláírást követően Dr. h.c. Szabó Péter PhD, az egyetem rektora elmondta, fontosnak tartja az intézet létrehozását, mert kellenek az új szempontok és megközelítések a tudományban. Ilyen például a magyar történettudomány. Az Egyetemnek kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolatrendszere van, ami az együttműködés során is segítségül szolgálhat. 

Kodolányi megállapodás 3
Dr. Horváth Lugossy Gábor és Dr. Szabó Péter

Egy felsőoktatási intézmény és egy kutatóintézet is mást ad egy ilyen együttműködéshez, ezért jól egészítik ki egymást. Az első közös projekt egy a Magyar Nemzeti Múzeumban ősszel nyíló Magyar világ 1938-1940. című kiállítás lesz, amelyhez az egyetem múzeum-andragógiai tudást nyújt, az intézet pedig a szakmai-tudományos hátteret.

A rektor úr hozzátette: minden együttműködési megállapodás értékét az határozza meg, hogy mennyi és milyen tartalommal töltjük meg. Ez a megállapodás minőségi és eredményes jövőt ígér.

Kodolányi megállapodás 4

Dr. Horváth-Lugossy Gábor, a fél éve alakult Intézet főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy – egyéb szakmai és tudományos megállapodások mellett – ez már a harmadik egyetemi együttműködés, amit kötöttek. Ezek az egyetemi megállapodások is jól mutatják, hogy a Magyarságkutató Intézetet a tudományos közélet hamar befogadta és elismerte az ott megkezdett tudományos munkát, kutatókat. A főigazgató hozzátette: további egyetemekkel terveznek együtt dolgozni, és örül, hogy az e téren ernyőszervezetként működő Intézet hasznára lehet számos egyetemi professzor, tanár és hallgató számára. Velük együttműködve sok olyan kutatási program valósulhat meg, amelyek mind hozzájárulnak a jövő tudományos elitjének képzéséhez.

Kodolányi megállapodás