A Magyarságkutató Intézet 2020. április 21-től ingyenessé tette kiadványait

MKI

Az intézet célja, hogy minél több emberhez jussanak el azok a kötetek, amelyek az elmúlt év kutatási eredményei alapján születtek.

Így az MKI felületén található, eddig máshol még nem publikált tartalomhoz egy kattintással hozzá lehet férni. A www.mki.gov.hu/kiadvanyok oldalon többek között olyan könyvek is elérhetők, mint a Rovás – magyar nyelvtörténet – művelődéstörténet, A hatalom forrása és a magyar honfoglalás – hódítás és integráció, Menandrosz protector töredékei.

Dr. Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója kiemelte, hogy ezeknek a könyveknek az online közzététele arra is bizonyíték, hogy a tudományokat és a tudományos eredményeket jó szervezéssel nemcsak lehet, de kell is a társadalom szolgálatába állítani. „Magabiztosan adjuk közre ezeket a műveket, amelyek számtalan bizonyítékot tartalmaznak mind ázsiai eredetünkre, mind Kárpát-medencei több mint ezer éves jelenlétünkre, a magyarság meghatározó és szerteágazó kulturális és rokoni kapcsolataira.”

A főigazgató hozzátette: az intézet tudósai és kutatói sokat dolgoztak azért, hogy ezek a művek elkészüljenek. „Értékes, több tudományterületről származó tartalom van bennük, ami mutatja az intézet sokoldalúságát.”

A kiadványok szerzői között szerepelnek az intézet Eszmetörténeti, Nyelvtörténeti, Nyelvtervezési, valamint Régészeti Kutatóközpontjának munkatársai. Az írásokat nemcsak elolvasni lehet, hanem letölteni is.