FELHÍVÁS: Új szemléletű Trianon kiállítás fiataloknak – Iskolák jelentkezését várjuk!

MKI

Trianon előzményeit, a trianoni döntést, annak száz éves hatásait bemutató, 24 részből álló, komplex történelmi roll-up sorozatot készített a Magyarságkutató Intézet kifejezetten a fiatal korosztály számára.

Várjuk azon iskolák jelentkezését, melyek egy rendhagyó történelemóra keretében bemutatott és a tanév végéig kihelyezett Trianon roll-up kiállítás keretében ismertetnék meg a magyar történelem ezen időszakát tanulóikkal.

A Magyarságkutató Intézet célja a lehetőség biztosításával, hogy június 4-én az Összetartozás napján, Trianon 101. évfordulóján az iskolák minél több ismeretterjesztő eszközzel, a felnövekvő generáció minél nagyobb tudással, hiteles információval a birtokában ismerje meg, emlékezzen a Magyarországgal, a magyar nemzettel 1920. június 4-én, 101 évvel ezelőtt történtekre.

Az iskolák jelentkezését az info@mki.gov.hu e-mail címre várjuk, a kiállítandó terület bemutatásával. Jelentkezéskor kérjük vegyék figyelembe, hogy a roll-upok mérete 1x2 m, így felállításukhoz minimum 25 méter beltéri hely szükséges. A beérkezett jelentkezésekről május 31-én és június 1-jén döntünk, a roll-up sorozat kiszállítása június 2-án és 3-án történik.

Fotók: részlet a trianoni roll-up sorozatból:

t_ö
t_1
t_7
t_10
t_18