2021-08-26 A nature tudományos folyóirat archeogenetikai lapja közzétette a 2020. évi legolvasottabb cikkeinek listáját. Az olvasói választás alapján bekerült a gyűjteménybe az Árpád-ház filogenetikai eredetének meghatározásáról szóló cikk. A tudományos folyóirat a 2020-as évből olyan válogatott cikkeket emelt ki, amelyek a folyóirat legtöbbet idézett, letöltött és megosztott cikkeinek listáját vezetik.

2021-07-30 Az elszánt akarat, hit, tudás és innováció összehozta az egyes tudományterületeket – többek között ¬az archeogenetikát és klasszika filológiát ¬ – valamint azok neves képviselőit a Magyarságkutató Intézet keretein belül. Hogyan kezdődtek a nemzeti kutatások? Miért érdekes a magyarság múltja? Az egykor élt őseink régészeti leleteiből kinyert DNS mintákkal dolgozó, hazánk történeti múltjának genetikai vetületét tisztázni igyekvő archeogenetika révén választ adhatunk a magyarság eredetének kérdésére.

2020-07-28 Az Árpád-ház filogenetikai eredetének meghatározásáról írt cikket a Demokrata.

2020-07-20 Az Árpád haploid az ókori Baktriában, a Turáni-alföld szélén, a jelenlegi Észak-Afganisztán területén alakult ki, 4500 évvel ezelőtt – emelte ki az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kásler Miklós az Árpád-házra jellemző DNS meghatározásának vizsgálataival kapcsolatban elmondta: A kutatás eredményének sikerességével közelebb kerülünk a magyarság eredetéhez.