2021-06-02 Az Árpád-házi kutatásról és az abasári ásatásról, a lepoglavai és a székesfehérvári feltárások részleteiről, valamint a Magyarságkutató Intézet főbb célkitűzéseiről is beszélt az M5 „Tőkéczki és Takaró: Történelem és irodalom mindenkinek” című, 2021. május 31-i műsorában Makoldi Miklós, Régészeti Kutatóközpontunk igazgatója.

2021-05-19 „A Magyarságkutató Intézeten belül olyan tudományos célokat szolgáló kutatási projekteket folytathatunk, mint a magyarság eredete és a kora Árpád-kori, tatárjárás előtti királyi székhelyeink egyházashelyeink kutatása.” – emelte ki a Zemplén TV Mecénás című adásában Makoldi Miklós, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója.

2021-05-10 – Kevés olyan emlékhelyünk, régészeti lelőhelyünk van, amely ennyire összetetten és ilyen jó állapotban mutatja be az Árpád-kori templomok, apátságok, királyi központok épületeit, elhelyezkedését – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Horváth-Lugossy Gábor a Magyarságkutató Intézet (MKI) főigazgatója.

2021-05-07 «Обнаружена церковь, построенная в 1040 – х годах, где были захоронены останки нашего третьего венгерского короля», – публикует «Венгерская Нация». В интервью приняли участие министр человеческих ресурсов Миклош Кашлер, генеральный директор нашего Института Габор Хорват-Лугоши и директор Центра Археологических Исследований – Миклош Макольди.

2021-04-23 „Ha sikerülne azonosítani genetikailag az Abák vérvonalát biztosan, és össze tudnánk vetni az Árpád-háziakkal, akkor az igazolhatná krónikáink állításait, miszerint közös őstől erednek; és a krónikáink ezt a közös őst Attila hunjaiban látják.” – hangsúlyozta a történelmi jelentőségű feltárás kapcsán az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című magazinműsorában Makoldi Miklós, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója.

2021-03-04 Dr. Gedai István a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság alelnöke és főigazgatónk Dr. Horváth-Lugossy Gábor a helyszínen tekintette meg az abasári régészeti feltárás folytatását. A község részéről Kazsu Attila polgármester fogadta a vendégeket. Makoldi Miklós régészeti kutatóközpontunk igazgatója, az ásatás vezetője adott tájékoztatást az előrehaladásról.